Informace o projektu
Aplikovaný výzkum na FI: Bezpečnost počítačových systémů, softwarových architektur kritických infrastruktur s forenzními aspekty, zpracování dat pokročilých sensorů a algoritmy plánování v dopravě a logistice

Informace

Projekt nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.

Předkládaný projekt pokrývá výzkumné aktivity realizované cca třetinou existujících výzkumných týmů Fakulty informatiky a jeho primárním cílem je podpora výzkumu doktorských a magisterských studentů. V projektu budou řešena aktuální témata v oblastech softwarových architektur pro kritické infrastruktury; počítačové bezpečnosti a aplikované kryptografie, bezpečnosti síťového provozu a chování uživatelů sítě, algoritmy pro vysokorychlostní zpracování dat z pokročilých sensorů a algoritmů plánování v dopravě a logistice. Tento návrh tak navazuje na výsledky projektů specifického výzkumu z let 2010-2021 a dále je rozvíjí. Jedná se o projekt, jehož cílem je přispět k rozvoji doktorského studia a motivovat PhD studenty ke kvalitnějším výsledkům včetně zajištění jejich účasti na mezinárodních vědeckých konferencích. Zároveň využívá možnost spolupráce s dalšími výzkumnými a rozvojovými projekty (zejména v návaznosti na spolupráci s průmyslovými partnery laboratoří) a díky zapojení magisterských studentů do výzkumných prací i posílení budoucí výzkumné spolupráce s průmyslovými partnery, kam část magisterských studentů po ukončení studia nastupuje.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  8 – Důstojná práce a ekonomický růst Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce

Publikace

Počet publikací: 35


Předchozí 1 2 3 4 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info