Informace o projektu
Monitoring expozice cytotoxickým léčivům u pracovníků ve zdravotnictví a rodinných příslušníků onkologických pacientů, analýza rizik, zpracování doporučených postupů

Informace

Projekt nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
NV18-09-00188
Období řešení
5/2018 - 12/2022
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Spolupracující organizace
Masarykův onkologický ústav Brno

Projekt prostuduje doposud přehlíženou ale prioritní oblast veřejného a pracovního zdraví - tj. výskyt a hladiny cytostatik v prostředích s onkologickými pacienty se zaměřením na (i) domácnosti a rodinné příslušníky pacientů a (ii) oddělení aplikace cytostatik v malých nemocnicích. Projekt vyvine nové detekční postupy a metody, zhodnotí míru rizik pro exponované osoby (rodinní příslušníci včetně dětí, pracovníci ve zdravotnictví) a připraví návrhy hygienických limitů pro kontaminaci, preventivních a nápravných opatření, standardizovaných protokolů a postupů, které omezí související zdravotní rizika.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život

Publikace

Počet publikací: 11


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info