Vzorkování vnitřních prostor zdravotnických zařízení a domácností onkologických pacientů za účelem sledování hladin kontaminace cytotoxickými léčivy a omezování souvisejících rizik

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

BLÁHA Luděk BLÁHOVÁ Lucie KUTA Jan HOJDAROVÁ Tereza DOLEŽALOVÁ Lenka

Rok publikování 2023
Druh Certifikované metodiky
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Popis Metodika detailně popisuje a zdůvodňuje na kterých místech konkrétně odebírat vzorky pro monitorování hladin nebezpečných CL a dále jak odběr realizovat standardním způsobem. V textu jsou shrnuty a doporučeny typy prostor (místa) nejvhodnější ke vzorkování, kritéria výběru vhodných míst v daných prostorách a způsob plánování jednotlivých odběrů. Součástí textu je dále popis metody odběru a zpracování vzorků, získaných ze stíraných povrchů a odvození doporučených limitů kontaminace ze získaných dat ve vnitřním prostředí pro vybraná cytostatická léčiva. Metodika způsobu vzorkování byla vytvořena v rámci řešení projektu „Monitoring expozice cytotoxickým léčivům u pracovníků ve zdravotnictví a rodinných příslušníků onkologických pacientů, analýza rizik, zpracování doporučených postupů“ (NV18-09-00188).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info