Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)
| Název česky | Variabilita odrůd a biochemické charakteristiky patatinů: stolní vs. průmyslové brambory |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2012 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Journal of Agricultural and Food Chemistry |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448 |
| Doi | https://doi.org/10.1021/jf3003448 |
| Obor | Šlechtění rostlin |
| Klíčová slova | table and processing potatoes; Solanum tuberosum; cultivar variability; patatin; isoforms; glycosylation; lipid acyl hydrolase activity |
| Přiložené soubory | |
| Popis | Biochemické charakteristiky patatinů (proteinů z brambor) byly získány po izolaci iontově párovou chromatografií extraktů z hlíz 20 druhů brambor. Izoláty byly srovnávány s ohledem na využití brambor pomocí MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie a dvoudimenzionální gelové elektroforézy. Dále byla zkoumána aktivita enzymu lipid acyl. hydrolázy. |
| Související projekty: |