Exploration of Beer Proteome Using OFFGEL Prefractionation in Combination with Two-Dimensional Gel Electrophoresis with Narrow pH Range Gradients
| Název česky | Výzkum proteomu piva pomocí off-gel frakcionace v kombinaci s dvoudimenzionální gelovou elektroforézou v úzkých gradientech pH |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2012 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | J. Agric. Food Chem. |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf204475e |
| Doi | https://doi.org/10.1021/jf204475e |
| Obor | Analytická chemie, separace |
| Klíčová slova | beer proteome; two-dimensional gel electrophoresis; OFFGEL prefractionation; mass spectrometry; Hordeum vulgare; Saccharomyces species |
| Přiložené soubory | |
| Popis | Dvoudimenzionáůní gelová elektroforéza v kombinaci s hmotnostní spektrometrií byla úspěšně využita pro studium proteomu piva. Aplikací off-gel frakcionace před samotnou 2D GE separací se podařilo zvýšit počet identifikovaných proteinů, přičemž bylo detekováno 37 proteinů, jejichž přítomnost ve vzorích piva nebyla dříve popsána. |
| Související projekty: |