Informace o projektu
Exponenciálne matematické modely experimentálnych dát MRI (Exponenciálne matematické modely)

Informace

Projekt nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
MUNI/C/1863/2020
Období řešení
2/2021 - 12/2021
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta informatiky

Pri pitvách ľudí trpiacich psychickým ochorením schizofréniou sa zistilo, že rozdelenie kortikálnych vrstiev v mozgoch pacientov vykazuje anomálie v porovnaní s mozgami zdravých ľudí. Na základe týchto pozorovaní prof. MUDr. Tomáš Kašpárek, Ph.D. prišiel s hypotézou, že rozloženie kortikálnych vrstiev a ich hrúbka môžu byť indikátorom patologických zmien pri začínajúcom psychickom ochorení. V dôsledku toho by malo byť možné pozorovaním kortikálnych vrstiev diagnostikovať začínajúce psychické ochorenie.
Cieľom projektu je návrh matematickej metódy rozkladu signálu z MR na zložky odpovedajúce kortikálnym vrstvám v mozgu a jej efektívna implementácia. Rozklad signálu na zložky umožňuje ďalšie spracovanie vedúce k vizualizácii kortikálnych vrstiev v mozgu.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info