Informace o projektu
Aplikovaný výzkum: vyhledávání, analýza a vizualizace rozsáhlých dat, zpracování přirozeného jazyka, umělá inteligence pro analýzu biomedicínských obrazů.

Informace

Projekt nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
MUNI/A/1573/2020
Období řešení
1/2021 - 12/2021
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta informatiky

Předkládaný projekt pokrývá výzkumné aktivity realizované pracovníky katedry strojového učení a zpracování dat FI a některé další navazující témata. Nosným tématem je zpracování rozsáhlých dat za účely efektivního vyhledávání, ukládání, provádění analýz a vizualizace s pomocí rozličných technik strojového učení a umělé inteligence a navrhování originálních přístupů. Tento návrh tak navazuje na výsledky projektů specifického výzkumu z let 2010-2020 a dále je rozvíjí. Jedná se o projekt, který komplexním způsobem přispívá k rozvoji doktorského studia se zaměřením na synergii s dalšími výzkumnými a rozvojovými projekty (zejména v návaznosti na využití výzkumu směrem k aplikacím a rozvoji centra CERIT a případné spolupráce s průmyslovými partnery laboratoří katedry), jakožto i k rozvoji výzkumné a vývojové činnosti magisterských studentů a na podporu zajištění účasti studentů na mezinárodních vědeckých konferencích.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Publikace

Počet publikací: 17


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info