Informace o projektu
Transformace on-premise MS prostředí MU a cloudového prostředí O365 MU do integrovaného hybridního cloudového prostředí M365 MU

Kód projektu
657R1/2019
Období řešení
2/2020 - 1/2021
Investor / Programový rámec / typ projektu
CESNET
Fakulta / Pracoviště MU
Ústav výpočetní techniky

Cílem projektu je integrace on-premise Microsoft prostředí na MU s cloudovým prostředím Azure za účelem zvýšení uživatelské přívětivosti, zvýšení bezpečnosti a efektivnějšího využití cloudových služeb Office, resp. Microsoft 365. Vznikne tak jedno integrované prostředí podporující SSO přes jednotné přihlášení MUNI, které umožní nasazení dalších nástrojů a služeb – Microsoft Advanced Threat Analytics, Intune a další. Celé prostředí bude dále napojeno na systém PERUN, který realizuje koncepci identit na MU. Výsledné řešení s sebou kromě větší uživatelské přívětivosti přinese i zvýšení bezpečnosti celého prostředí.
Plnou integrací stávajících identit do hybridního cloudového prostředí bude moci Masarykova univerzita začít naplno využívat cloudových služeb O365, čímž se zvýší použitelnost a celková přidaná hodnota této technologie. Bez tohoto kroku by nebylo možné nasazení dalších funkcionalit, které O365 nabízí.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info