Informace o projektu
Využití senzorů a mikropočítačů instalovaných na osobě (EUREKA) (LIFEWEAR)

Kód projektu
OE10014
Období řešení
1/2010 - 12/2012
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Ústav výpočetní techniky
Spolupracující organizace
GiTy a.s.
Proficomms s.r.o.

Projekt "Využití senzorů a mikropočítačů instalovaných na osobě" je součástí řešení mezinárodního projektu "Mobilized Lifestyle With Wearables", akronym "Lifewear", který je řešen v rámci clusteru ITEA2.


Cílem projektu Lifewear je aplikace počítačů a senzorů nositelných na osobě v oblastech, kde tyto zařízení dosud nebyly využívány. Hlavními oblastmi aplikačních zájmů projektu Lifewear jsou následující:

  • Použití "řeči těla", tj. pohybu rukou, hlasu apod. pro ovládání elektronických zařízení v domácnosti namísto dnes tradičně používaných terminálů (jako např. dálkové ovladače TV a pod).
  • Podpora fitness a fyzického cvičení. Mikropočítače nositelné na osobě mohou být využity pro monitorování aktuální kondice a životních funkcí sportovce a mohou tak sloužit jako virtuální trenér pro on-line konzultace.
  • V lékařské oblasti je možné využít počítače nositelné na osobě doplněné o vhodné senzory pro monitorování životních funkcí pacientů.

Výsledky

Hlavní očekávané výstupy celého projektu Lifewear jsou: - inteligentní platforma, která umožní použití lidských gest (pohybu rukou a pod.) pro ovládání aplikací - "nositelný" hardware, tj. mikropočítače a senzory nositelné na osobě (buďto na oděvu, nebo připevněné na těle) optimalizované pro řízení i další aplikace - personální aplikace postavené na nositelném hardware - peer-to-peer aplikace umožňující interakci člověka s člověkem pomocí nositelného hardware - komunitní aplikace postavené na nositelném hardware

Publikace

Počet publikací: 6


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info