Agriculture of the Czech Republic after Accession to the EU: Regional Differentiation

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

VĚŽNÍK Antonín KONEČNÝ Ondřej

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Moravian Geographical Reports
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova agriculture regional differentiation Common Agriculture Policy Czech Republic European Union districts of the Czech Republic
Popis Se vstupem ČR do EU a ukotvením Společné zemědělské politiky se předpokládala stabilizace agrárního sektoru a jeho další rozvoj, neboť české zemědělství prošlo po roce 1990 dynamickým transformačním obdobím. Během tohoto období se snížil výkon zemědělského sektoru, významně se snížily počty chovaných zemědělských zvířat a výměra orné půdy. Předkládaný příspěvek se zaměřuje na vývoj českého zemědělství v období let 2001 – 2008, zejména je věnována pozornost regionální diferenciaci vývoje stavu skotu, dojnic a prasat, coby důležitých charakteristik celkového zemědělského významu v jednotlivých českých okresech. Příspěvek dále poukazuje na specifické problémy zemědělského sektoru a jeho klesající rozměr i v období po vstupu ČR do Evropské unie.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info