Mass Spectrometry Characterization of Plant Phosphoproteins
| Název česky | Charakterizace rostlinných fosfoproteinů hmotnostní spektrometrií |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2011 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | CURRENT PROTEIN & PEPTIDE SCIENCE |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21348846 |
| Obor | Analytická chemie, separace |
| Klíčová slova | Plant phosphorylation; phosphoproteomics; mass spectrometry; sample preparation |
| Popis | Fosforylace proteinů patří k významným post-translačním modifikacím mobilizojících velký počet genů. Je zapojena do mnoha zásadních biologických procesů a do značné míry se podílí na vlastnosti proteomu. Z různých biologických a technických důvodů, charakterizace fosforylace proteinů vyžaduje kombinaci různých postupů. V tomto článku je kladen zvláštní důraz na analytické strategie související se stanovením přítomnosti fosforylace a lokalizaci fosforylačních míst pomocí hmotnostní spektrometrie (MS). |
| Související projekty: |