Fast Anisotropic Filtering and Performance Evaluation Tool for Optical Flow in Biomedical Image Analysis

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Rychlé anisotropní filtrování a nástroj na měření výkonnosti pro optický tok v~analýze biomedicínského obrazu
Autoři

ULMAN Vladimír

Rok publikování 2011
Druh Účelové publikace
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta informatiky

Citace
Popis Tato práce se zaměřuje na analýzu časových obrazových sekvencí pořízených na fluorescenčním optickém mikroskopu. A~to konkrétně za účelem a utomatizovaného vyhodnocování pohybů obarvených buněčných struktur, například proteiny nebo buněčná jádra, se dále zaměřuje na sledování (trekování) objektů na základě polí optického toku. Metody optického toku vypočítávají právě taková pole. V~nich je ke každému obrazovému bodu přiřazen přesně jeden vektor. Tento vektor má ukazovat posun obsahu daného obrazového bodu mezi dvěma snímky. Chceme-li sledovat nějakou pozici, stačí ji potom pouze jednoduše posouvat podle obsahu vektorového pole. Ovšem za předpokladu, že máme k~dispozici dobře vypočítaná pole. Práce postupně probere celý proces od snímání obrazů až po metody počítající optický tok. Začne vysvětlením limitů snímací technologie a popisem charakteristických vlastností nasnímaných dat. Přehledová část práce popíše a bude diskutovat metody umožňující sledování objektů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info