Influence of dietary phenolic acids on redox status of iron: Ferrous iron autoxidation and ferric iron reduction
| Název česky | Vliv fenolových kyselin na redoxní stav železa: oxidace železnatých iontů a redukce železitých iontů |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2008 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Food Chemistry |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Potravinářství |
| Klíčová slova | Iron; Phenolic acids; Polyphenols; Ferrous ion; Ferric ion; Autoxidation; Ferric iron reduction; Metal chelation; Ferroxidase-like activity |
| Popis | Všechny fenolové kyseliny nesoucí 3,4-dihydroxy (katechol) or 3,4,5-trihydroxy (galloyl) skupiny tvořily chelaty s železitými ionty a významně zvyšovaly rychlost autooxidace iontů Fe2+. |
| Související projekty: |