Environmentální informatika a její role v aplikované informatice

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HŘEBÍČEK Jiří HŘEBÍČEK Jiří RÁČEK Jaroslav RÁČEK Jaroslav

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference 3. letní škola aplikované informatiky
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta informatiky

Citace
Obor Informatika
Klíčová slova Environmental informatics; Environmental information; Environmental information systems; Applied informatics
Popis Informační a komunikační technologie jsou nástrojem pro tvorbu a distribuci informací, z nichž některé se mohou týkat životního prostředí v celosvětovém měřítku. Letní školy aplikované informatiky kombinují témata životního prostředí s rozšiřováním potenciálu informatiky pro zpracování dat o životním prostředí a k zpřístupnění poznatků výzkumu prostřednictvím Internetu. Tento článek se snaží o objasnit, jak výměna výsledků výzkumu v oblasti environmentální informatiky na bázi odborných konferencí, veřejně přístupných informačních zdrojů a nově vyvinutých nástrojů environmentální informatiky podněcují integraci znalostí a podporu rozhodování v životním prostředí. Jsou v něm shrnuta témata, kterými se zabývala 3. letní škola aplikované informatiky, která se konala ve dnech 25. až 27. srpna 2006 v Bedřichově.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info