Thermostable trypsin conjugates for high-throughput proteomics: synthesis and performance evaluation
| Název česky | Termostabilní trypsinové konjugáty pro proteomiku: synteza a zhodnocení aktivity |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2006 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Proteomics |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Biochemie |
| Klíčová slova | Bovine trypsin; Conjugate; In-gel digestion; Oligosaccharide; PMF |
| Popis | Konjugace trypsinu s oligosaccharidy (maltotriosa, rafinosa a stachyosa) zvyšuje jeho termostabilitu a potlačuje autolýzu bez ovlivnění jeho štěpící aktivity. Tyto konjugaty zvyšují digesci substrátů jak v roztoku, tak v gelu (ve srovnání s nemodifikovaným, resp. methylovaným trypsinem). |
| Související projekty: |