Reachability Analysis of Multithreaded Software with Asynchronous Communication

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Fakultu informatiky. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Analýza dosažitelnosti pro vícevláknové programy s asynchronní komunikací
Autoři

BOUAJJANI Ahmed ESPARZA Javier SCHWOON Stefan STREJČEK Jan

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference FSTTCS 2005: Foundations of Software Technology and Theoretical Computer Science, 25th International Conference
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta informatiky

Citace
Obor Informatika
Klíčová slova bounded reachability; symbolic reachability; asynchronous dynamic pushdown network
Popis Představujeme Asynchronni dynamické zásobníkové sítě (ADPN) jako nový model pro vícevláknové programy, ve kterém zásobníkové systémy komunikují přes sdílenou paměť. ADPN zobecňuje CPS (souběžné zásobníkové systémy) [QR05] a DPN (dynamické zásobníkové sítě) [BMOT05]. Ukážeme, že ADPN mají několik výhod. Jelikož problém dosažitelnosti pro ADPN je nerozhodnutelný i pro případ bez dynamického vytváření procesů, zabýváme se problémem omezené dosažitelnosti [QR05], který uvažuje jenom ty výpočetní běhy, kde počet změn (indexu) procesu mometálně přistupujícímu ke sdílené paměti omezen daným číslem. Poskytujeme efektivní algoritmy pro analýzu dopředné i zpětné dosažitelnosti. Tyto algoritmy využívají známé techniky pracující s automaty, které reprezentují množiny konfigurací.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info