Determination of iodine in biological and food samples by ICP-OES in VUV
| Název česky | Stanovení jódu v biologických materiálech apotravinách pomocí ICP-OES ve VUV oblasti spektra |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2004 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | 2004 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Analytická chemie, separace |
| Klíčová slova | iodine; Chlorella; mineral waters; porcine milk; table salts; ICP-OES; VUV |
| Popis | byly studovány možnosti stanovení jódu v biologických materiálech a potravinách ICP-OES. Analyzované materiály zahrnovaly jódem obohacenou řasu Chlorella, minerální vody, kuchyňskou sůl a další. Byly studovány interference na čarách jódu ve vakouvé ultrafialové oblasti spektra. |
| Související projekty: |