The WeChat public platform: strengthening HSS academics’ global competitiveness in non-English speaking countries

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ústav výpočetní techniky, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

LU Jinjin

Rok publikování 2020
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj CULTURE EDUCATION
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/11356405.2020.1785141?journalCode=rcye20
Doi http://dx.doi.org/10.1080/11356405.2020.1785141
Klíčová slova The WeChat public platform: strengthening HSS academics’ global competitiveness in non-English speaking countries
Popis Veřejně dostupná platforma WeChat je nízkonákladovým, synchronním a efektivním sociálním médiem pro každodenní komunikace mezi Čínou a světem. Projekt, z něhož platforma vzešla, cílí na posílení globální kompetetivnosti akademiků v humanitních a sociálních vědách. Související výzkum byl realizován ve třech etapách: pre-survey, intervence s využitím platformy WeChat, post-survey. Kvantitativní studie se účastnilo 224 zkoumaných osob, které platformu WeChat používali. Po pre-survey byl realizován workshop, v němž byla platforma představena akademikům z různých univerzit. Navazující post-survey cílila na evaluaci jejich efektů. Výsledky poukazují na zájem akademiků z Číny používat tuto platformu pro spolupráci s akademiky ze západních univerzit při tvorbě výzkumných publikací, prezentací na konferencích a při mobilitách.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info