Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2015 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Veterinářství |
| Citace | |
| Obor | Zoologie |
| Klíčová slova | food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa |
| Přiložené soubory | |
| Popis | Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní. |
| Související projekty: |