Soukromí online

Warning

This publication doesn't include Institute of Computer Science. It includes Faculty of Law. Official publication website can be found on muni.cz.
Authors

HARAŠTA Jakub

Year of publication 2016
Type Article in Proceedings
Conference Tradiční jevy a nové tendence v oblasti ochrany práv dětí - praxe participačních práv a kyberšikana: Sborník z konference pořádané k 25. výročí Úmluvy o právech dítěte Brno, 20. a 21. listopadu 2014
MU Faculty or unit

Faculty of Law

Citation
Web Sborník na stránkách ÚMPOD
Field Law sciences
Description V souvislosti s rozvojem informačních a komunikačních technologií došlo ke změně ve vnímání soukromí. Kromě systematičtějších zásahů si my sami méně uvědomujeme důležitost naší osobní sféry a snadněji o sobě zveřejňujeme informace. Výměna informací je rychlejší, což je v příspěvku předkládáno jako první argument, a zároveň si jednotlivci méně uvědomují jejich zneužitelnost, což je v příspěvku předkládáno jako argument druhý. Rozvoj informační společnosti, a s ní související katalog informačního sebeurčení a filosofický pojem virtualizace, mají na naše soukromí a na způsob jakým ho vnímáme, zcela zásadní vliv, který si často neuvědomují dospělí ani děti.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info